Хигиена на устата

Хигиената на устата заема първо място в комплекса от профилактични мероприятия за запазване на тъканите и органите в устната кухина.

Зъбите подготвят храната за пълноценното й усвояване от организма. Съхраняването им до дълбока старост е най-актуален проблем на устната профилактика.
Основни елементи на устната профилактика са: хранителна и флуорна профилактика, хигиена на устата и активно лечение на заболяванията в начален стадий.
Задачите на хигиената на устата са:

1. Отстраняване на зъбните отлагания /зъбен камък, зъбни налепи – хранителни, професионални и други/, тъй като те са причинни фактори на основните заболявания;

2. Подобряване на структурата на твърдите зъбни тъкани, на устната лигавица и опорно-държащия тъканен комплекс, и устойчивостта им спрямо действието на външни вредни фактори;

3. Удовлетворяване на естетиката и психо-емоционалния тонус.
Това се постига чрез поддържане на добра индивидуална и професионална  хигиена на устата. Честа причина за увреждане е зъбният камък. Отстраняването му е основен момент в професионалната устна хигиена. Високата хигиена на устната кухина, заедно с флуоризация и рационално хранене са основни насоки в профилактиката на зъбния кариес.

Свържете се с нас

Обадете ни се
+359 (2) 470 16 16
+359 888 883 142
Пишете ни
info@vestodent.com

Задайте ни въпрос

Ако имате нужда от консултация по специфичен въпрос можете да ни се обадите или да ни пишете на e-mail или попълнете формата за контакт.

    СветаАполония

    В нашата клиника работят специалисти някои, от които са с над 30 годишен опит в денталната медицина.

    За нас

    Inspire Studio

    Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.