Инкрустации
украшения

През последните години все по-популярни стават украшенията върху предните зъби. Те имат различна форма и големина и са направени от злато или друга сплав, върху която се поставят различни благородни и неблагородни камъни и инкрустации. Те отразяват светлината и проблясват от повърхността на зъба в отделни лъчи, които правят впечатление и предизвикват вниманието на околните. Основно и задължително изискване за поставянето им е отличната устна хигиена. Възможността за украсяването се преценява от стоматолог. Наличието на кариеси върху предните зъби ще контрастира и поради това е необходимо предварителното им излекуване с фотополимерни пломби със същия цвят като зъба за запазване на естетиката. Кои са най-често задаваните въпроси свързани с поставянето на украшенията върху зъбите:

важни въпроси
и отговори

Колко дълго могат да стоят върху зъба?

При поставяне върху естествен зъб, при спазени правила за залепване и употреба на подходящи материали те могат да останат до вземане на решение за свалянето им. Украшенията не могат да се поставят върху порцеланови корони.

Как могат да се свалят, преместят или заменят с друг вид?

Свалянето и заменянето е много лесно за професионалистите стоматолози. След свалянето няма промяна на повърхността на зъбите.

Увреждат ли зъбите?

Не! Те се залепват за емайла на зъбите. Процедурата е възвратима и може да се наподоби на поставянето и свалянето на брекети при изправяне на зъбите.

Пречат ли на миенето на зъбите?

Не, наличието на украшенията върху зъбите ще Ви накара да пожелаете да миете зъбите по-често, тъй като така те блестят по-ярко и предизвикват внимание върху усмивката.

Създават ли особено усещане върху зъба?

Украшенията са с дебелина само 0.5 мм. Възможно е лек усет за нещо върху повърхността на зъба през първите няколко дни, но след това той бързо изчезва.

Свържете се с нас

Обадете ни се
+359 (2) 470 16 16
+359 888 883 142
Пишете ни
info@vestodent.com

Задайте ни въпрос

Ако имате нужда от консултация по специфичен въпрос, можете да ни се обадите или да ни пишете на e-mail или попълнете формата за контакт.

    СветаАполония

    В нашата клиника работят специалисти някои, от които са с над 30 годишен опит в денталната медицина.

    За нас

    Inspire Studio

    Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.