КАРИЕС

Зъбният кариес е едно от най-често срещаните заболявания у човека и засяга над 95 % от хората. Кариесът се развива в минерализираните зъбни структури, като започва с деструкция на зъбната повърхност. Той постепенно разрушава зъбите, затруднява дъвченето и нарушава естетичния вид на лицето. Неговите усложнения са причина за редица общи заболявания.

Кариесът на постоянните зъби се локализира в емайла, дентина и цимента. Протича остро или хронично. Според дълбочината може да бъде повърхностен, среден, дълбок или много дълбок. При повърхностен кариес в началото няма болка. По-късно се появява болка от химични и физични дразнения /студено/. При средния кариес деструкцията преминава емайло-дентиновата граница. Оформя се кариесна кухина и некротична покрита с хранителни остатъци. Болката се усилва. При дълбокия кариес пулпата е отделена с тънък слой дентин.

ЛОКАЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ
на зъбния кариес се основава на следните принципи:

 1. Отстраняване на кариесната маса и подготвяне на подходящ „кавитет“.
 2. Медикаментозно локално повлияване.
 3. Възстановяване на анатомичната форма на зъба посредством различни материали с биологочна поносимост. Като пломбировъчни материали се използват композиционни материали .

Свържете се с нас

Обадете ни се
+359 (2) 470 16 16
+359 888 883 142
Пишете ни
info@vestodent.com

Задайте ни въпрос

Ако имате нужда от консултация по специфичен въпрос, можете да ни се обадите или да ни пишете на e-mail или попълнете формата за контакт.

  СветаАполония

  В нашата клиника работят специалисти някои, от които са с над 30 годишен опит в денталната медицина.

  За нас

  Inspire Studio

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.