Подвижни
Протези

Ортопедично лечение със снемаеми зъбни протези 

Подвижните /снемаеми/ протези представляват универсално лечебно средство при отстраняване на дефектите на зъбните редици. Показания за такива протези съществуват в повечето случаи, когато разстоянието между наличните зъби е голямо, зъбодържащият им апарат е в незадоволително състояние, а мостови протези са противопоказани.Противопоказания съществуват при психично болни, при болестни процеси в лигавицата, когато ограничаването на движенията на езика от плаката на ротезата се отразява неблагоприятно върху говорната функция.

За лечение на дефектите на зъбните редици се използуват следните видове частични протези:

Частична протеза с цяла плака върху небцето;

Частична протеза с редуцирана плака, армирана, със свързваща метална част /бюгел/.

Съществуват и протези със специални средства за задържане, стабилизиране и предаване на дъвкателното предаване: частична протеза с траверси, протеза с механични стави, моделно лята частична протеза и други.

Изработването на една частична протеза преминава през няколко етапа – предварителен, подготвителен, пробен, зъботехнически – изготвителен, монтажен, контролен.

С усъвършенстването на използваните материали и зъбно-протезни апаратури постоянно се подобряват материаловите и функционалните качества на изработените протези. За тяхната трайна употреба се налага добър инструктаж на пациентите от страна на стоматолога-ортопед.

Свържете се с нас

Обадете ни се
+359 (2) 470 16 16
+359 888 883 142
Пишете ни
info@vestodent.com

Задайте ни въпрос

Ако имате нужда от консултация по специфичен въпрос, можете да ни се обадите или да ни пишете на e-mail или попълнете формата за контакт.

    СветаАполония

    В нашата клиника работят специалисти някои, от които са с над 30 годишен опит в денталната медицина.

    За нас

    Inspire Studio

    Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.