Затваряне
на треми и диастеми

Разстоянието между двата резеца се нарича диастема, а между другите зъби треми.

Те могат да се предизвикат и от лични навици, например от бутане на зъбите с език или от нетипично оформен език или движения на преглъщане. Загубата на поддържаща кост под венечната тъкан също може да доведе зъбите до положение да се раздалечат.Понякога, зъбите биват извадени поради наличие на инфекция или разваляне, и като резултат се появяват непривлекателни разстояния.

Загубата на задните зъби често прехвърля дъвкателната дейност към предните зъби, което от своя страна кара зъбите да се разредят / разтворят.

Причината за появата на разстояние има силна връзка с това как всъщност е лекувано то.

Например, при пациент,  който има заболяване на венците се налага първо този проблем да се подложи на контрол и тогава да се започне фиксирането на разстоянията между зъбите.

Намаляване на зъбните
пространства с помощта на

три фактора

Има няколко начина да се затворят разстояния, които се виждат, в зависимост от причината, големината на разстоянието, неговата локализация и състоянието на съседните зъби. Както цената, така и Вашите зъби ще изиграят значителна роля във Вашия избор на лечение.

Коригирането на проблема с разстоянията обаче включва един от трите фактора:

 • промяна на позицията на зъбите с помощта на ортодонтията;
 • възстановяване на зъбите чрез свързване, фасетиране или обличане с корони;

Някои алтернативи, например като короните с цялостно покритие, изискват жертването на здрава зъбна структура за козметична корекция. Независимо от това, пациентите често предпочитат моментални резултати. При такива случаи, свързването или фасетирането са  най-добрите решения. В други случаи, комбинацията от терапии предлага най-добрите резултатите.. Просто помнете, че целта на лечението винаги е да се запълват разстоянията така, че загубата на естествената повърхност на зъбите да бъде колкото може по-малка.

Свържете се с нас

Обадете ни се
+359 (2) 470 16 16
+359 888 883 142
Пишете ни
info@vestodent.com

Задайте ни въпрос

Ако имате нужда от консултация по специфичен въпрос, можете да ни се обадите или да ни пишете на e-mail или попълнете формата за контакт.

  СветаАполония

  В нашата клиника работят специалисти някои, от които са с над 30 годишен опит в денталната медицина.

  За нас

  Inspire Studio

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.